Crisis

Begin maart zag ik net als veel andere ondernemers mijn voor die maand goed gevulde agenda steeds leger worden. De een na de andere opdracht werd geannuleerd. Daar baalde ik natuurlijk enorm van. Het jaar was goed begonnen, ik had mooie plannen gemaakt die ik dit jaar wilde uitwerken. Maar plotseling was alles anders. Ineens zaten we midden in een crisis. De zorgen over mijn gebrek aan inkomsten en de onzekerheid over de toekomst maakten mij somber.

Gelukkig kwam de overheid met maatregelen waardoor ik in ieder geval de komende drie maanden mijn bedrijfskosten kan betalen en de noodzakelijke boodschappen kan doen. Daarnaast was ik samen met een Duitse kunstcollega bezig een projectvoorstel te schrijven. Hopelijk kunnen we dit mooie project dit jaar gaan uitvoeren. Wat bijzonder is, is dat het thema van ons project  ´paradijs´ is. Door bezig te zijn met dit thema begon ik na te denken over wat paradijs voor mij betekent. Wat zijn mijn dromen voor de toekomst en hoe kan ik die waar maken?

Al enige tijd besefte ik dat ik mijn commerciële werk als foto- en videograaf erg fijn vind, maar dat ik toch ook iets miste. Dit jaar wilde ik meer ruimte maken voor mijn vrije werk. Tijd om mijn gedachten te laten gaan en te experimenteren in mijn studio maken onderdeel uit van mijn paradijs. Maar op de een of andere manier kwam dat er steeds maar niet van.

Mijn plotseling lege agenda bracht hier verandering in. Ineens is er tijd voor andere dingen. Op dit moment probeer ik los te laten waar ik geen invloed op heb en bezig te zijn met dat waar ik blij van wordt. Ik heb oud werk en oude schetsen erbij gepakt en ben gaan experimenteren. Waar ik uitkom weet ik nog niet, maar mijn somberheid begint langzaam aan plaats te maken voor nieuwe ideeën.

 

 

Post your thoughts